6 kristalov za začetnike

6 kristala za početnike

Odabir kristala je intuitivan proces, u kojem prije svega moramo slušati sebe. Postoje dva načina odabira koji će koristiti, a to je na svakom pojedincu.

Možemo ga odabrati intuitivno ili mu možemo pristupiti promišljenije, ovisno o svojstvima kristala. Ako spadate u skupinu ljudi koji vole promišljenije birati, pročitajte koji su kristali izvrsni za te prve početke.

Odabir kristala je intuitivan proces, u kojem prije svega moramo slušati sebe. Postoje dva načina odabira koji će koristiti, a to je na svakom pojedincu.

Možemo ga odabrati intuitivno , ne gledajući njegova svojstva. To je ono što mi zovemo da nas kristal "zove". Naša intuicija bira njega, pa ga ne možemo zaboraviti, razmišljamo o njemu i ne možemo objasniti zašto nas toliko privlači.

Druga metoda je namjernija, jer se kristal odabire na temelju željenih svojstava. U nastavku stoga predstavljamo najpopularnije kristale odn skupine kristala koje svojim karakteristikama privlače mnoge ljude, posebice one koji ih tek upoznaju.

Uvijek se prvo moramo zapitati zašto uopće želimo kristal i definirati svoju svrhu. Želite li podići svoje samopouzdanje ili vam je potrebna pomoć u meditaciji? Možda biste htjeli smiriti živce ili otvoriti srce ljubavi? Mogućnosti su beskrajne, a za sve postoji energetska pomoć u obliku kristala.

Kamena munja (engleski kvarc)

Ujedno, ovo je i nadimak za najveću obitelj kristala na Zemlji, jer poznajemo mnoge verzije ovog kristala . Glavne karakteristike su stabilna vibrirajuća jezgra, mnoštvo različitih oblika i boja, a struktura varira od izrazito gustih mikrokristala do većih koji su vidljivi golim okom.

Boju dodaje prisutnost raznih minerala i tragova raznih elemenata, a kristal može biti obogaćen i metalom. Općenito se smatra da sve kamene munje čiste i jačaju energiju, dok rade u skladu s osobom koja ih koristi.

Ujedno uravnotežuju naše bioenergetsko polje i potiču rad imunološkog sustava, a harmonično djeluju i na čakre. Uglavnom se koristi za liječenje, komunikaciju i manifestacije, jer zbog svog stabilnog sastava zadržava energiju dulje od mnogih drugih kristala. Istovremeno uklanja energetske smetnje, uključujući i psihološke obrasce koje smo prerasli, što je izvrsno za meditaciju i manifestaciju.

Ametist

Jedan od najpopularnijih kristala je ova ljubičasta verzija kamene munje . Pogodan je za liječenje skrivenih bolesti i smirenje uma. Izvrstan je kao sredstvo za smanjenje stresa, pomaže u jačanju pamćenja, motivacije te povoljno djeluje na sposobnost donošenja odluka.

Odbija kompulzivna ponašanja i opsesije koje dovode do raznih ovisnosti, a ujedno pomaže u otklanjanju ljutnje, straha, bijesa i tjeskobe te nam je utjeha u trenucima žalosti. U staroj Grčkoj vjerovalo se da ametist djeluje protiv pijanstva, pa su se od njega često izrađivali kaleži.

Rozenkvarc

Poznat po svojoj ružičastoj nijansi, kristal srčane čakre nosi bezuvjetnu ljubav i prihvaćanje te donosi duboko emocionalno iscjeljenje. Poboljšava naš odnos prema sebi i donosi nam unutarnju ljubav koja je prijeko potrebna za svaki drugi oblik ljubavi.

Roževec nam pomaže uspostaviti zdrave granice u odnosima i pruža mjesto gdje naši voljeni mogu biti autentični i iskreni. Može se koristiti kada je potrebno čvrsto, ali s ljubavlju reći "ne" , a povoljno djeluje i na prevladavanje ovisnosti, opsesija i samoozljeđivanja. Pomaže nam u slučaju slomljenog srca, jer privlači harmonične odnose.

Citrin

Donositelj blagostanja i bogatstva podsjeća nas da je obilje samo svjetonazor kojim privlačimo prijateljstvo, radost, ali i materijalna dobra.

Potiče nas da budemo zahvalni za ono što već imamo i motivira nas da svoje bogatstvo dijelimo s drugima. Njegova živahna, svijetla energija podiže naše samopouzdanje i pomaže u obrani od depresije. Pobjeđuje apatiju i beznađe te potiče naš um da vidi nove mogućnosti.

Citrin je kristal koji se sam čisti, ali mu ipak možemo pomoći dodatnim čišćenjem.

T igra oko

Utjelovljuje vitalnost. Namijenjena je svima koji žele preuzeti kontrolu nad vlastitom moći i prevladati emocionalne blokade. Svojom izravnom, poticajnom energijom također pomaže privući bogatstvo u život. Pomaže u mijenjanju toksičnih emocija u povoljnije, pronalaženju bolje perspektive na životne izazove i prevladavanju straha.

Tigrovo oko pomaže nam da živimo hrabrije i riskiramo kada je to potrebno. Ljekovita moć ovog kristala dolazi od sunčeve i zemljine energije, što znači da nas istovremeno nadahnjuje i uzemljuje.

Turmalin

Snažno utječe na raspoloženje i dobrobit osobe koja ga koristi. Najpoznatiji je po svojim zaštitnim svojstvima , štiteći korisnika od napada negativne energije. Emitira infracrvene zrake i negativne ione, što poboljšava rad imunološkog sustava i pomaže detoksikaciju organizma.

Negativni ioni smiruju i stimuliraju tijelo i um, pa je turmalin izvrstan za uzemljenje duhovne energije. Istodobno čisti i uravnotežuje čakre te djeluje kao zaštita. Zbog svog sastava pojačava protok energija, čime potiče zacjeljivanje i otklanja blokade. Poznajemo mnogo inačica turmalina od kojih svaka ima svoje specifične ljekovite sposobnosti.

Prilikom odabira prvih kristala najbolje je poslušati svoju intuiciju, jer ona nas nikada ne laže. Prepustite se pozivu i dopustite mu da vas odvede u čarobno otkrivanje čarolije kristala.

Koji te kristal prvi zove ili zove? Napiši u komentar.

Ne. komentara: 1

Alenka

Alenka

Rozevec v srckasti verizici…in citrin v obliki angelcka ..

Rozevec v srckasti verizici…in citrin v obliki angelcka ..

Ostavite komentar

Svi komentari se moderiraju prije objave.

To spletno mesto ščiti reCAPTCHA, pri čemer veljajo Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji uporabe.